Video's

Grote kans dat je dagelijks een koekenpan gebruikt. Maar weet je eigenlijk welke pan de beste is voor welk gerecht? In de video’s hieronder zie je de verschillende soorten koekenpannen, hoe je ze het best gebruikt en hoe je ze lange tijd in goede conditie houdt.

Welke pan?

De BK Keuzehulp

Graag helpen we een handje om de juiste pan te selecteren ons uitgebreide assortiment. De keuzehulp bestaat uit 4 korte vragen en geeft de pan weer welke het beste bij jou past.

Start de BK keuzehulp

Welke temperatuur?

Gebruik voor een stuk vlees uit de oven een braadslede en kernthermometer. Met de kernthermometer meet je de temperatuur in de kern van je vlees, zo weet je precies of deze gaar is.

Hou de onderstaande kerntemperaturen aan voor de volgende vleessoorten:

Lamsrollade
Rare 50-52 °C
Medium 59-63 °C
Kalkoen
70-72 °C
Rundvlees / braadstuk
Rare 50-52 °C
Medium 55-58 °C
Well done 67-70 °C

Schoonmaken & onderhoud

Laat na gebruik de pan eerst afkoelen. De meeste koekenpannen van BK mogen in de vaatwasmachine gereinigd worden. Echter, voor langer kookplezier van jouw pannen raden wij aan de pan met de hand af te wassen. Ook blijven de stelen lager mooi als je deze met de hand afwast. Heb je een pan met een keramische anti-aanbaklaag? Deze is niet geschikt om schoon te maken in de vaatwasmachine.

Berg je de koekenpannen op in de keukenkast? Gebruik dan panbeschermers tussen de pannen bij het stapelen. Of berg ze op in een beschermhoes of in een overzichtelijk pannenrek. Zo stoten de koekenpannen niet tegen elkaar en beschadig je de antiaanbaklaag niet.