BEREIDEN

  1. Haal het groen van de venkelknollen en hou apart.
  2. Snij de stelen eraf en snij in kleine stukjes.
  3. Snij de venkelknollen doormidden en de helften elk in 6 partjes.
  4. Leg plakjes ontbijtspek naast elkaar in de breedte van de rollade.
  5. Kijk of ze lang genoeg zijn om de hele rollade te omwikkelen.
  6. Leg er anders nog een rij plakjes boven met een overlap van 3 centimeter.
  7. Wikkel de rollade in het spek en bind op met keukentouw.
  8. Braad de rollade in een paar minuten rondom bruin in de olie in de Bourgogne braadpan.
  9. Haal de rollade uit de pan en voeg de venkel toe.
  10. Bak de venkel 3 minuten in de pan en schep goed om.
  11. Voeg de knoflook toe en bak een minuutje mee.
  12. Schenk het sinaasappelsap en fond in de pan, voeg het sinaasappelrasp en helft van de takjes rozemarijn toe.
  13. Zet de rollade terug in de pan en breng het gerecht aan de kook.
  14. Sluit de pan met het deksel en laat het gerecht op laag vuur ± 30 minuten stoven.
  15. Haal de rollade uit de pan en laat 5 minuten afkoelen.
  16. Voeg de tomaatjes toe en laat de venkel met de tomaten nog 5 minuten stoven.
  17. Snij de rollade in plakken en serveer met de venkel en stoofvocht.
  18. Bestrooi met de peterselie.