BEREIDEN

  1. Bak het spek op laag vuur uit tot het krokant is in ± 10 minuten.
  2. Bestrooi het vlees met peper en zout, verhoog het vuur en bak het vlees in het spekvet rondom bruin.
  3. Voeg de uien, knoflook, gedroogde peper, wortel, prei en bleekselderij toe en bak de groenten ± 5 minuten mee met het vlees en spek.
  4. Voeg de tomatenpuree toe en bak alles nog 1 minuut met elkaar in de pan.
  5. Halveer de stengel citroengras en plet de helften onder een pan of met een mes.
  6. Fruit de ui 3 minuten in een paar eetlepels olie in een Cuisson braadpan.
  7. Voeg de knoflook, citroengras, gember en peper toe en bak een minuutje mee.
  8. Schenk de kokosmelk en vissaus in de pan.
  9. Voeg de suiker toe en breng het gerecht tegen de kook.
  10. Roer even zodat de suiker oplost.
  11. Giet de wijn en bouillon in de pan, doe de rozemarijntakken en sinaasappelschil erbij en breng de inhoud van de pan tegen de kook.
  12. Doe een deksel op de pan en laat het gerecht op zeer laag vuur ± 4 uur stoven tot het vlees gemakkelijk uit elkaar valt.

TIP

Serveer Toscaans rundvlees met pasta en geroosterde groenten.