BEREIDEN

  1. Kook de broccoliroosjes 4 minuten in ruim water met zout. Giet ze af. 
  2. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schenk 100 ml kookwater van de pasta in een kopje. 
  3. Giet het meeste water uit de pastapan, maar laat er nog een restje inzitten, zodat de tagliatelle warm blijft.
  4. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak hierin 2 1/2 eetlepel kappertjes 1 minuut.
  5. Roer de roomkaas en achtergehouden kookvocht van de pasta erdoor en breng aan de kook.
  6. Zet het vuur zo laag dat de saus niet meer kookt. 
  7. Schep de zalm en broccoliroosjes door de saus en laat in 5 minuten zalm gaar en broccoliroosjes warm worden.
  8. Verdeel de tagliatelle over 4 borden en schep de saus erover. 
  9. Garneer met dille en achtergehouden kappertjes.