BEREIDEN

  1. Schil de peentjes met een dunschiller, er mag wat groen aanblijven.
  2. Snij ze schuin doormidden.
  3. Snij de chorizo in plakjes van een ½ centimeter.
  4. Bak de chorizo 3 minuten in een Bourgogne braadpan, zonder olie of boter.
  5. Bestrooi de kip met peper en zout en bak ze mee tot ze mooi bruin zijn, in ± 4 minuten.
  6. Voeg de ui en knoflook toe en bak een paar minuten mee.
  7. Strooi de bloem erover en schep alles even goed door.
  8. Giet de wijn in de pan en verkruimel de kippenbouillontablet erboven.
  9. Voeg de champignons, peentjes, kikkererwten en tijm toe en schep alles goed om.
  10. Breng het gerecht tegen de kook en sluit af met een deksel.
  11. Laat het gerecht 15 minuten stoven op laag vuur tot de peentjes zacht zijn en de kip gaar.
  12. Serveer het gerecht met wat stoofvocht in kommen. Garneer met wat blaadjes tijm.