BEREIDEN

  1. Was de spinazie goed uit en breng het met het aanhangende water aan de kook. Voeg wat zout toe. Kook de spinazie ca. 8 minuten.
  2. Laat de spinazie uitlekken en hak de groente fijn.
  3. Verwarm de groente met 1 eetlepel boter en roer de fijngewreven beschuiten door de groente.
  4. Snijd de boterhammen in gelijke driehoekjes;
  5. Verwarm de rest van de boter en bak hierin de stukjes brood (de soldaatjes) snel aan beide kanten goudgeel.
  6. Garneer de spinazie met de soldaatjes.

Hard gekookte eieren

  1. Breng zoveel water aan de kook dat de eieren er onder komen te staan.
  2. Prik de eieren in en leg ze voorzicht in het kokende water.
  3. Kook de eieren in een gesloten pan in 10 minuten hard.
  4. Giet de eieren af en laat ze vervolgens ‘schrikken’ onder koud stromen water.
  5. Pel en halveer ze en rangschik ze op de spinazieschotel.

TIP
Hardgekookte eieren kunnen snel worden gepeld als u de schil na het ‘schrikken’ op het aanrecht rondom kapot slaat en de eieren daarna nog eens in koud water legt.