BEREIDEN

  1. Week de ansjovis 30 minuten in de melk. Spel de mosselen onder koud stromend water en verwijder kapotte exemplaren. Verdeel de mosselen over de twee stoompannen.
  2. Breng in de waterpan zoveel water aan de kook, dat er nog 2 cm ruimte is tot de stoompan. Hang de stoompannen met mosselen boven elkaar boven het kokende water en zet het deksel erop. Stoom de mosselen 8-10 minuten tot alle schelpen openstaan.
  3. Verhit intussen de boter en de olie in een koekenpan en fruit de sjalotten en knoflook ca. 2-3 minuten. Voeg het basilicum en driekwart van de peterselie toe en laat deze zachtjes meebakken.
  4. Hak de ansjovis fijn en roer de fijngehakte vis door het sjalottenmengsel. Laat de ansjovis al roerende smelten.
  5. Roer ook de wijn en wijnazijn erdoor en verdun de saus met enkele lepels van het stoomvocht. Verdeel de mosselen over diepe kommen of borden en lepel de saus erover.
  6. Strooi er versgemalen zwarte peper en wat peterselie over.