BEREIDEN

    1. Verwarm olijfolie in een ruime braadpan en stoof de ui en knoflook glazig.
    2. Voeg de geroosterde en verse paprika toe en bak even mee.
    3. Voeg de blik tomaat en gepofte aubergine toe.
    4. Kruid met peper, zout, harissa, komijnzaad, ras al hanout en gerookte paprika poeder.
    5. Laat een dik half uur met de deksel op de pan pruttelen.
    6. Bereid ondertussen de rijst.
    7. Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing.
    8. Laat helemaal afkoelen.
    9. Meng met de kruiden, limoen rasp en sap, olijfolie, peper en zout.
    10. Zet dit koud weg.
    11. Haal na ca.30 min de deksel van de braadpan.
    12. Maak 6 kuiltjes in de shakshuka en breek hierin een rauw ei.
    13. Bestrooi met peper en zout.
    14. Zet de pan in een voorverwarmde oven van 180℃ en gaar de eieren ca. 5 min.
    15. Roer ondertussen de hangop met zout en peper en enkele eetlepels olijfolie door elkaar.
    16. Proef en breng naar eigen inzicht op smaak.
    17. Serveer dit stoofgerecht met de labneh en frisse rijstsalade.
    18. Een stuk Turksbrood erbij is ook lekker.

gepofte aubergines

    1. Was en snij de aubergine doormidden.
    2. Smeer de snij kanten in met gepureerde knoflook.
    3. Bestrooi met peper en zout en besprenkel met olijfolie.
    4. Rooster ze eerst in een hete oven op 180℃ tot er een korst ontstaat.
    5. Wikkel ze in aluminiumfolie en pof ze nog 30 min.
    6. Snij ze daarna klein.