Bereiden:

  1. Breng een ruime pan met water en een eetlepel zout aan de kook.
  2. Snijd de broccoli in kleine roosjes en doe ze in de pan zodra het water kookt.
  3. Kook de broccoli in 3 minuten beetgaar en giet af op een vergiet.
  4. Spoel de groente koud onder de kraan en laat goed uitlekken.
  5. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui, knoflook, gember en peper 1 minuut.
  6. Bestrooi de stukjes kip met peper, zout en baking soda en bak ze samen met champignons 3 minuten mee in de wok.
  7. Voeg de paprika, broccoli en cashewnoten toe en bak alles nog een paar minuten goed door.
  8. Roer de oestersaus en chilisaus er door en serveer met gekookte rijst in diepe kommen.
  9. Strooi met de koriander.

TIP
Wij gebruiken in roerbakgerechten het liefst vlees van de kippendij. Hier zit wat meer vet aan en bindweefsel dan in kipfilet. Daarom wordt het ook niet droog bij verhitting op hoge temperaturen in een wok.