VOORBEREIDEN:

  1. Breng 4 dl water met de santen en wat zout aan de kook; roer tot de santen is opgelost.
  2. Voeg de rijst toe en kook die, afgedekt, zachtjes in ca. 30 minuten gaar en heel zacht.
  3. Maak intussen de vulling: hak de kipfilet zo fijn mogelijk.
  4. Verhit de olie in een wok en roerbak de kip rondom bruin.
  5. Voeg de ui en knoflook samen met de ketoembar, djinten, koenjit en goela djawa toe en roerbak nog ca. 3 minuten.
  6. Voeg de santen, 2 dl water en de djeroek-poeroetblaadjes toe en breng het geheel al roerende, aan de kook.
  7. Laat het mengsel zachtjes ca. 15 minuten pruttelen tot al het vocht verdampt is; verwijder de blaadjes.

BEREIDEN:

  1. Leg 10 stukken magnetronfolie (of stukken bananenblad) van ca. 20x20 cm op het werkblad.
  2. Spreid op elk stuk een dun laagje rijst van ca. 10x6 cm en verdeel de vulling in de lengte over het midden van de rijst.
  3. Vorm de rijst met behulp van de folie tot een rolletje en verpak het rijstrolletje strak in de folie; draai de uiteinden goed dicht. 
  4. Breng in de waterpan zoveel water aan de kook, dat er nog 2 cm ruimte is tot de stoompan.
  5. Verdeel de rijstrolletjes over twee stoompannen, hang deze boven elkaar boven het kokende water en dek ze af met het deksel.
  6. Stoom de rijstrolletjes 10 minuten tot ze door en door warm zijn.