BEREIDEN

  1. Was de aubergine en de courgette en snijd ze in plakken van 1 cm dikte.
  2. Leg ze in een vergiet, bestrooi ze met wat zout en laat ze zo 1 uur staan.
  3. Pel de knoflook en hak het heel fijn.
  4. Pel de uien en snijd ze in dunnen schijven.
  5. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de knoflook en schijven ui toe.
  6. Fruit de uien en knoflook tot ze goudbruin zijn en neem ze uit de pan.
  7. Doe het gehakt in de pan en roer zo lang tot het gehakt geheel gaar en rul is.
  8. Strooi zout en peper over het gehakt en doe de uien terug in de pan.
  9. Snijd de plakken aubergine en courgette in blokjes en voeg deze aan het gehakt toe.
  10. Was beide paprika’s, ontdoe ze van de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen.
  11. Maak de champignons schoon en halveer ze.
  12. Was de tomaten en snijd deze in vieren.
  13. Voeg de paprika, champignons en tomaten aan het gehakt toe, doe een deksel op de pan en laat de inhoud ongeveer 10 minuten zachtjes stoven.
  14. Voeg de korianderpoeder, witte wijn en fijngehakte peterselie toe.
  15. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.