1. Meng de bloem, gist, zout en het water in een kom met een spatel door elkaar.
  2. Mocht je een hartig borrelbrood er van willen maken, dan kan je diverse toppings toevoegen aan het deeg. Denk bijvoorbeeld aan olijven, knoflook of fijn gesneden verse kruiden.
  3. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het deeg minstens 12 uur rusten.
  4. Zet de braadpan net onder het midden in de oven en verwarm de oven voor op 250°C.
  5. Leg een vel bakpapier neer en stort hierover het deeg. Het kan erg plakkerig zijn dus het is handig om een spatel te gebruiken.
  6. Haal voorzichtig de braadpan uit de oven en leg het bakpapier met deeg in de braadpan. Plaats de deksel weer terug op de pan en laat 30 minuten bakken.
  7. Na 30 minuten verwijder je de deksel en laat je het brood nog 15 minuten in de oven bakken. Hierdoor krijg je een krokante korst.
  8. Haal het brood uit de oven en laat even afkoelen op een rooster. Serveer met olijfolie of met roomboter.