BEREIDEN

  1. Sla het vlees zo plat mogelijk.
  2. Pers de citroen uit en besprenkel hiermee het vlees.
  3. Schil de appelen, boor het klokhuis eruit en snijd het vruchtvlees in dunne schijven.
  4. Leg de schijven appel op het vlees.
  5. Strooi er de suiker en wat kruidnagelpoeder over.
  6. Maak de teentje knoflook schoon en knijp ze boven het vlees uit.
  7. Rol het vlees zo op, dat de appel niet meer te zien is en bind het lamsvlees dicht met keukentouw.
  8. Bestrooi de rollade met gemberpoeder, zout en peper.
  9. Verhit de boter in een braadpan en schroei hierin de rollade rondom dicht.
  10. Verwarm het appelsap en schenk dit bij het vlees, doe een deksel op de pan en laat onder af en toe keren 50 a 60 minuten zachtjes stoven.
  11. Neem de rollade uit de pan en houd hem warm.
  12. Schenk de Calvados bij de jus.
  13. Voeg het bouillontablet toe en breng aan de kook.
  14. Meng het aardappelmeel aan met het water en schenk dit al roerende bij de jus.
  15. Leg de rollade terug in de pan en laat deze goed doorwarmen.
  16. Breng het gerecht op smaak met peper en zout en eventueel wat gemberpoeder en Calvados.