Wie aan Griekenland denkt, denkt aan olijven, feta, mezze en een lekker glaasje ouzo. Maar de Griekse keuken heeft nog veel méér in petto, zoals deze heerlijk gegrilde lamsköfte met flatbread en romige labne. Overgiet met een flinke portie gezelligheid en genieten maar. Jouw ideale keukenmaatje voor deze mediterraanse klassieker? Onze BK Universe grillpan!

De ideale pan voor dit gerecht

De BK Universe serie
Onze Universe Collection past perfect bij de pure, ietwat robuuste Griekse keuken! Het opvallende stonelook design ziet er stoer uit en is afgewerkt met een stevige zwarte handgreep die altijd koel blijft. De collectie is gemaakt van hoogwaardig aluminium en is geschikt voor alle vuren. De Universe reeks heeft zowel aan de binnen- als buitenzijde een krasbestendige keramische antiaanbaklaag (PFAS-vrij). Die is makkelijk in gebruik en snel weer schoon. Onze favoriet voor het bereiden van smaakvolle lamsköfte is de grillpan uit deze serie. Die kan je lekker warm laten worden voor perfecte grillijnen, terwijl je vlees vanbinnen heerlijk sappig blijft!

Lamskofte met labne en flatbread uit de BK Universe Grillpan

Bereiden

Labne:
  1. Neem 500 ml Griekse yoghurt en roer er 1 theelepel zout door.
  2. Neem een zeef, leg daarin een vochtige theedoek en schep de yoghurt in de zeef.
  3. Vouw de theedoek dicht, zet er iets zwaars op en plaats gedurende enkele uren in de koelkast.
  4. Als de yoghurt voldoende uitgelekt is tot een dikke substantie is je labne klaar!
Lamsköfte:
  1. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan.
  2. Rasp de ui en de knoflook. Snij de peterselie en munt fijn, en hou een klein deeltje van de kruiden apart.
  3. Doe het gehakt in een kom en meng met de ui, knoflook, peterselie, munt, pijnboompitten, koekkruiden, paneermeel en een ei. Kruid af met peper en zout.
  4. Kneed het gehakt rond de spiesjes en besprenkel met olie. Grill de lamsköfte gedurende 10 minuten in de grillpan.
Salade:
  1. Schil de koolrabi’s en snij ze in fijne schijfjes.
  2. Pers de citroenen uit, giet het sap over de koolrabi en besprenkel met olijfolie. Kruid af met peper en zout.
  3. Haal de pitten uit de granaatappel.
  4. Verwarm het flatbread in een koekenpan.
Het bereiden van de lamskofte in de BK Universe Grillpan

Opdienen

Schik de lamsköfte op een bord en besprenkel ze met olijfolie. Bestrooi met een beetje citroenzeste, granaatappelpitjes, peterselie en munt. Werk verder af met de salade van koolrabi en een stukje flatbread. Wil je je echt in zuiderse sferen wanen? Serveer de lamsköfte dan op een wit bord met blauwe versieringen. Dat is typisch Grieks en zorgt meteen voor een feestelijke toets aan tafel!

Bekijk de BK Universe serie

Lamskofte serveren op een wit bord met blauwe versieren voor een feestelijke toets aan tafel