BEREIDEN

  1. Bestrooi de kippenbouten met peper en zout.
  2. Bak de spekjes op matig vuur in 3 minuten in een Fortalit braadpan.
  3. Schep het spek eruit en bak de kippenpoten per twee tegelijk in ± 5 minuten rondom bruin in het spekvet.
  4. Haal de poten uit de pan en voeg de ui, wortel en knoflook toe en bak ze 3 minuten in het braadvocht.
  5. Roer de tomatenpuree door de groenten en bak alles nog 1 minuut.
  6. Giet de fond en wijn in de pan, leg de stukken kip erin en doe de tijm en laurier erbij.
  7. Breng het gerecht tegen de kook en gaar de kip een uur op laag vuur met de deksel op de pan.
  8. Schep halverwege en keer om.
  9. Meng de bloem met 1 el van de boter tot een deegje.
  10. Haal voorzichtig de gare stukken kip uit de pan en verkruimel het bloem-boter deegje over de hete saus in de pan en roer goed zodat de saus bindt.
  11. Draai het vuur zacht en laat de saus nog 10 minuten zachtjes doorkoken.
  12. Verhit ondertussen de rest van de boter in een koekenpan en bak hierin de paddenstoelen in 3 minuten bruin en gaar op hoog vuur.
  13. Bestrooi ze met peper en zout.
  14. Doe de paddenstoelen en de stukken kip in de saus en serveer het gerecht met wat verse tijm.

Serveertip:
Lekker met gekookte broccoli en gebakken krieltjes