BEREIDEN

  1. Haal het vel van de kip vanuit de buikholte los met een lepel.
  2. Werk deze tussen het vel en het kippenvlees voorzichtig naar de poten toe.
  3. Verdeel de kruidenpoter in dunne plakken onder het vel en druk het goed aan.
  4. Rasp de schil van de citroen en pureer deze samen met de olie, 2 tenen knoflook, zout en peper.
  5. Smeer de kip grondig in met het kruidenmengsel.
  6. Snijd de citroen doormidden en stop de helft van de citroen samen met het bosje tijm in de buikholte.
  7. Zet de kip met de poten naar boven in een braadslede en bak de kip
  8. in een voorverwarmde oven van 180°C in ± 55 – 65 minuten goudbruin en gaar.
  9. Keer de kip halverwege en bedruip de kip met het kookvocht uit de braadslede.
  10. Herhaal het bedruipen elke 10 minuten na het keren.
  11. Knijp voor de aioli de andere citroenhelft uit in een maatbeker.
  12. Doe er het ei en de teentjes knoflook bij.
  13. Zet een staafmixer onderin de maatbeker en giet al mixende langzaam de olie erbij tot een mooie gladde mayonaise ontstaat.
  14. Breng de mayonaise (aioli) op smaak met wat zout.
  15. Snijd de kip in stukken en serveer met de aioli.