Key lime pie

BK Black Steel
Je zal het onmiddellijk merken: koken met Black Steel, is koken als een echte chef! De pannen hebben een klein beetje extra liefde nodig, maar de kookervaring en de resultaten maken dat méér dan goed. Het authentieke design van deze collectie staat bovendien prachtig op je fornuis en op tafel. De collectie won niet voor niets een Red Dot Design Award. Met Black Steel geniet je van puur vakmanschap in je keuken en culinaire hoogstandjes op je bord!

 

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Neem de Black Steel koekenpan en boter ze lichtjes in.
  2. Verkruimel de koekjes, voeg de basterdsuiker en de resterende boter toe. Meng alles totdat de textuur lijkt op broodkruimels. Doe de mengeling in de Black Steel koekenpan, verdeel ze gelijk over de bodem van de pan en druk stevig aan.
  3. Bak de bodem van de taart goudbruin in de oven gedurende 10 minuten. Neem de koekenpan daarna terug uit de oven en laat afkoelen.
  4. Klop de eierdooiers los in een kom en voeg de gecondenseerde melk geleidelijk aan toe tot je een glad mengsel krijgt. Voeg vervolgens het sap van de limoenen toe en meng goed.
  5. Verdeel het limoenmengsel over de taartbodem en bak de taart gedurende 15 minuten in de oven.
  6. Laat de taart afkoelen en plaats ze vervolgens minstens 6 uren in de koelkast.
  7. Werk vlak voor het serveren af met een flinke toef verse slagroom en een beetje limoenzeste. Smakelijk!
 

Opdienen

Met de afwerking van je key lime pie kan je alle kanten uit! Versier de taart bijvoorbeeld met enkele fijne toefjes slagroom, dunne schijfjes limoen, limoenzeste en een takje munt. Dat ziet er niet alleen mooi uit, het geeft je taart ook extra veel smaak! Serveer de taart rechtstreeks in de Black Steel koekenpan voor een stoer effect of kies voor een elegante taartschaal als je houdt van een klassieke look.


Key lime pie