Vandaag nemen we je mee naar het hoge noorden! Scandinavië staat bekend om z’n pure, eenvoudige en gezonde keuken. Denk aan verse vis, wild, wortel- en koolsoorten, bosvruchten en véél verse kruiden! Deze fluweelzachte Lohikeitto of Finse zalmsoep zit boordevol smaak en is hartverwarmend op koude winterdagen. Met de hulp van onze Indigo Collection zet je dit heerlijke gerecht zo op tafel!

De ideale pan voor dit gerecht

De BK Indigo Collection
Onze Indigo Collection is een eyecatcher op tafel en een held in de keuken! De collectie is gemaakt van hoogwaardig geëmailleerd staal, dat een leven lang meegaat. Bovendien zijn de producten uit deze reeks ontzettend veelzijdig: je kunt ermee bakken, braden, koken, stoven … De perfecte kompaan om deze heerlijke Finse zalmsoep klaar te maken! Je kunt de collectie gebruiken op alle warmtebronnen, ze mag in de oven (uitgezonderd items met houten handgreep) en het design mag er ook zijn. Want de producten zijn zo mooi dat je ze perfect kan gebruiken om je gerecht in te serveren!

Lohikeitto: Finse zalm- en aardappelsoep uit de BK Indigo Collection Braadpan

Bereiden

  1. Maak de wortel, prei, selderij, sjalotten en peterselie schoon, en snij ze fijn. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Verwijder de huid van de zalm en snij de rest van de zalm in blokjes. Let op: de huid van de zalm heb je straks nog nodig!
  2. Zet een pan met 2.5 liter water op het vuur en breng aan de kook. Voeg de wortel, prei, selderij, laurier, sjalotten, peterselie en huid van de zalm toe en laat zachtjes pruttelen gedurende 45 minuten. Zeef de bouillon vervolgens, zodat er geen stukjes meer achterblijven.
  3. Kneus de zwarte peperbolletjes. Voeg ze toe aan de bouillon, samen met de aardappelen. Laat koken gedurende 12 minuten of tot de aardappelen gaar zijn.
  4. Voeg nu de blokjes zalm toe en kook gedurende 2 minuten. Kruid met peper en zout, roer de boter en room erdoor. Werk af met verse dille. Smakelijk!
Het bereiden van de Finse zalm- en aardappelsoep in de BK Indigo Collection Braadpan

Opdienen

Serveer de Finse zalmsoep in je pan uit de Indigo Collection. Zo blijft de soep langer warm en kan iedereen zelf z’n portie opscheppen. Of creëer een écht restaurantgevoel door de soep te presenteren in de mooie mini cocottes uit onze Indigo Collection. Ze zien er prachtig uit én geven je etentje meteen een feestelijke toets. Vergeet niet om een paar kommetjes met extra dille op tafel te zetten, want deze verse kruiden maken de soep écht af!

Bekijk de BK Indigo Collection

Lohikeitto serveren in de BK Indigo Collection Cocottes