Chocolademousse met vanillesaus

Als dessert, als tussendoortje of als extraatje bij de koffie: chocolade smaakt altijd! Deze romige chocolademousse met heerlijke vanillesaus is dan ook de perfecte afsluiter van jouw kerstmenu. Het vraagt een beetje werk, maar het resultaat mag er zijn! Met de hulp van onze Q-linair Master kookpan zet jij dit hemelse dessert zo op tafel! Klik hier om het recept te downloaden en te printen.

De ideale pan voor dit gerecht

De BK Q-Linair Master kookpannen
Een goede kookpan behoort tot de basisuitrusting van elke keuken. Met onze Q-linair Master kookpan haal je een knap exemplaar in huis. Z’n innovatieve design in zwart roestvrij staal wist verschillende internationale awards in de wacht te slepen. Deze kookpan heeft plaats voor extra grote porties en is compact stapelbaar. Z’n slimme glazen deksel is vergrendelbaar, waardoor je de kookpan makkelijk en veilig kan afgieten. Smaakvolle soepen, geblancheerde groenten, aardappelen, rijst, pasta of een lekkere vanillesaus. Met de Q-linair Master kookpan zijn de mogelijkheden eindeloos!

Bereiden

De chocolademousse:
 1. Laat de chocolade langzaam smelten au bain marie.
 2. Scheid de zes dooiers en de eiwitten. Klop de dooiers in een mengkom los, samen met de suiker tot je een schuimige massa krijgt.
 3. Spatel de gesmolten chocolade voorzichtig door deze schuimige massa.
 4. Klop de eiwitten in een andere mengkom op tot een vast schuim. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat je chocolademousse lekker luchtig wordt.
 5. Spatel het eiwitschuim nu voorzichtig door het chocolademengsel. Doe dit traag en in verschillende delen!
 6. Klop de room half op in een mengbeker en spatel hem doorheen het chocolademengsel. Giet de chocolademousse over in een serveerschaal en laat opstijven in de koelkast gedurende enkele uren.
De vanillesaus:
 1. Breng de melk aan de kook. Snij het vanillestokje in de lengte in twee helften en schraap de zaadjes eruit. Voeg zowel de zaadjes als de stokjes toe aan de melk en laat even meekoken.
 2. Doe de vier eigelen in een mengkom en klop ze samen met de suiker los tot je een schuimige massa krijgt.
 3. Verwijder het vanillestokje uit de melk en giet een klein beetje hete melk bij de schuimige massa. Klop met een garde tot je een egale saus krijgt.
 4. Hou de rest van de vanillemelk ondertussen warm op een matig vuurtje. Ze mag niet koken! Voeg de schuimige massa nu toe aan de melk en blijf roeren tot de saus bindt.
 5. Is de vanillesaus voldoende dik? Giet ze dan in een schaal en laat een uurtje afkoelen in de koelkast.

Opdienen

Chocolademousse wordt vaak geserveerd in een glaasje. Mag het wat minder klassiek voor jou? Kies dan net zoals wij voor een kom of een bord. Begin met een laagje vanillesaus, leg daarop een bolletje chocolademousse en werk af met geraspte chocolade. Zo komen alle smaken mooi tot hun recht!

Op zoek naar meer lekkere kerstrecepten of mooie acties? Bekijk dan onze kerstpagina!

Shop alle pannensets met 20% korting