Bereiden:

  1. Week de bonen een nacht in ruim water.
  2. Snipper de ui en knoflook. Snijd de paprika’s in repen en het vlees in blokjes van 3 cm.
  3. Maal het korianderzaad, komijnzaad, oregano, paprikapoeder en rode peper in een vijzel.
  4. Verhit de olie in een snelkookpan en bak hierin het vlees en de hamblokjes circa 3 minuten tot het vlees bruin begint te kleuren.
  5. Voeg de honing toe en bak een minuutje mee. Schep de uien, knoflook, paprika en specerijen erdoor en bak alles samen 3 minuten op hoog vuur.
  6. Voeg de gepelde tomaten, 1 dl kokend water en bouillon toe en schep alles goed door. Sluit de pan af met de deksel en breng aan de kook.
  7. Draai het vuur laag zodra de pan op druk is en laat 45 minuten koken.
  8. Laat de pan 10 minuten afkoelen en haal dan de druk eraf.
  9. Serveer de chili in een warme tortilla met geraspte kaas, koriander, bosui en crème fraîche.


Dit recept is afkomstig van de website koken met kennis van Eke Mariën.