BEREIDEN

  1. Schil aardappelen en snijd ze in stukken.
  2. Kook aardappelen in 3 cm kokend water mei wat zout afgedekt in 20 minuten gaar.
  3. Was krop andijvie en sla goed droog. Leg krop op een snijplank en houd krop stevig vast.
  4. Snijd krop vanaf het uiteinde van bladeren in brede repen. Laat de repen in een vergiet uit· lekken of maak ze in een slacentrifuge droog.
  5. Verwarm spekjes in een kleine pan met een dikke bodem. Laat het vet eruit smelten en bak ze zachtjes knapperig bruin. Schep spekjes in een schaaltje.
  6. Giet aardappels af en stamp ze met een stamper fijn. Roer ze met warme melk en 3-4 eetlepels spekvet tot een smeuïge puree. Breng de puree op smaak met zout, peper en wat nootmuskaat.
  7. Schep andijvie hand voor hand door de warme puree en verwarm de stamppot al roerend tot de andijvie begint te slinken. Doe de stamppot over in een schaal en maal er wat peper boven. Strooi de spekjes erover.