The heritage of timeless design

Koninklijke Van Kempen & Begeer heeft een unieke en rijke historie in de bewerking van prachtige zilveren bestekken. Vandaag de dag wordt het bestek veelal gezien als iets ‘functioneels’ op tafel. Het design telt maar het verhaal erachter, het gevoel en de ziel van het ambacht is in deze nieuwe tijden vaak naar de achtergrond verdwenen.

Door vele generaties heen weet Koninklijke Van Kempen & Begeer fijnproevers en levensgenieters aan zich te binden door hun originele ontwerpen van zowel klassiek als modern zilver. De waardering voor een prachtig en tijdloos zilveren bestek op tafel herleeft in huidige tijden. Deze levenskunst, een ‘savoir de vivre’, vindt mondiaal steeds meer aansluiting bij een caleidoscoop van culturen.

Het zijn de subtiele details die het verschil in die beleving maken. De verfijnde, stijlvolle vormgeving. Het gevoel van het bestek in de hand. De balans tussen eenvoud en expressie. Die bijzondere sensatie draagt bij aan de ervaring van het diner met een fraai gedekte tafel. Men neemt tijd voor elkaar en de omgeving, men geniet van het moment

Het is een finesse die Koninklijke Van Kempen & Begeer reeds sinds 1789 blijft overbrengen aan de nieuwe generaties. Deze sierlijke bestekken gaan over van grootouders naar ouders naar kinderen. Een investering in iets tastbaars dat zijn kwaliteit niet verliest en in emotionele waarde alleen maar groeit

Hollandsglad

Hollands Glad is door de unieke combinatie van eenvoud, kwaliteit en sierlijke elegantie het toonbeeld van harmonie en gebalanceerde hanteerbaarheid. Door een perfect gelijke verdeling van het zilver ligt het bestek verrassend goed in de hand en presenteert het als een waar sieraad op uw tafel. Hollands zilverwerk op zijn best.

van Kempen & Begeer | Prinses

Prinses is een tijdloos bestek met een geheel eigen, ingetogen karakter. Oorspronkelijk ontworpen door Carel Begeer in 1926 en destijds in beperkte oplage verschenen onder modelnummer 1062. In het jaar 1966 was dit tafelzilver onderdeel van het huwelijksgeschenk voor Prinses Beatrix en Prins Claus.

van Kempen & Begeer | Haags Lofje

Bestek in Haags Lofje kenmerkt zich door verfijnde puntige lepelbakken, een elegante ietwat breed uitlopende steel, klassieke rondingen en de middenlijn met lofje aan het uiteinde. Vaderlandse historie gevat in een koninklijk couvert.

van Kempen & Begeer | Perle

Dit sierlijke en romantische bestek krijgt de naam Perlé, vernoemd naar het Franse woord voor parel. Bij kaarslicht aan tafel kaatsen de parels het licht op een geraffineerde wijze terug. Een subtiel spel van licht en schaduw ontstaat.

van Kempen & Begeer | Piet Hein

De Piet Hein collectie is een prachtig voorbeeld van slim topdesign. Een stukje geschiedenis op uw eettafel. Als in 1937 prinses Juliana, dochter van Koningin Wilhelmina, huwt met de Duitse prins Bernhard krijgen zij als huwelijksgeschenk het gloednieuwe jacht ‘Piet Hein’. In het fraaie interieur van dit vlaggenschip van modern Hollands design bevindt zich een zilveren bestek dat door Carel Begeer namens Van Kempen, Begeer & Vos is vervaardigd.

van Kempen & Begeer | Bries

Bries is verrassend en subtiel, als een lichte vlaag wind over een spiegelglad wateroppervlak. De gezand-straalde heften en stelen van dit bestek vormen een strak contrast met het hoogglans gepolijste 18/10 edelstaal. Een modern en tijdloos design voor de fijnproever.