Gero: ruim 200 jaar ervaring

De Gerofabriek is ontstaan uit de firma M.J. Gerritsen & Co. te Zeist. Officieel werd de fabriek in 1912 opgericht. Gero was een typisch twintigste-eeuwse firma die op grote schaal verzilverde en tinnen voorwerpen maakte. Het doel was om betaalbaar bestek en serviesgoed met een typisch Nederlands ontwerp te fabriceren in andere materialen dan alleen zilver. Dit betekent ruim een eeuw ervaring in het ontwikkelen en fabriceren van mooie tafelcouverts.

De fabriek is niet alleen belangrijk geweest voor de massaproductie van goed vormgegeven tafelvoorwerpen, maar ook voor de werkgelegenheid van Zeist en omgeving. Zo werd in Zeist zelfs het Gerodorp gebouwd, speciaal voor de medewerkers van de Gerofabriek. Gero is in Nederland dan ook een begrip geworden. Het staat tot op de dag van vandaag voor deugdzaamheid, kwaliteit en vormgeving. Dit staat ook nog elke dag centraal bij de ontwikkeling van onze bestekken

In 1974 werd de Gerofabriek in Zeist gesloten. Vervolgens werd de gehele inventaris geveild en de overgebleven productie naar Nieuw Weerdinge overgebracht, waar de firma ook een vestiging had. In 1984 werd Gero overgenomen door de Koninklijke Van Kempen & Begeer te Zoetermeer en hield op te bestaan als zelfstandig bedrijf. Tegenwoordig maakt Gero deel uit van The Cookware Company. 

De ruim 200 jaar ervaring van dit bedrijf is terug te vinden in het traditionele vakmanschap gecombineerd met de modernste technieken van vandaag de dag. Dit is terug te zien in de huidige ontwerpen van het bestek en kookgerei. De trendy kleuren in combinatie met de moderne vormgeving, maakt koken en tafelen elke dag weer speciaal.

Trendy, modern en betaalbaar

Lekker eten gaat samen met goed kookgerei! Met de Gero pannen haal je in alle keuken essentials in huis. Of je improviseert of juist recepten volgt, met deze pannen zet je gegarandeerd een lekker diner op tafel.

Ga je voor stoere pannen met een zwarte body of voor de Scandinavische stijl met houten greep? Of juist de bekende roestvrijstalen pannen? Kies de pan die bij jou past.

ERIK

Gero Erik pannen staan stoer op het fornuis en op tafel. De zwarte kleur van de pan en de grepen geven de pannen een strak design. Onze Erik pannen hebben een keramische anti-aanbaklaag (PFAS-vrij). Dit voorkomt aanbakken en je gerecht glijdt probleemloos uit de pan. Zo wordt koken leuker en makkelijker.

MADS

De prachtige Gero Mads gietijzeren braadpannen zijn echte krachtpatsers in de keuken. De karakteristieke zwarte braadpan is gemaakt van ambachtelijk gietijzer. Het strakke ronde design geeft de pan een eigentijdse uitstraling.

Gietijzer is uitstekend bestand tegen hoge temperaturen. De pannen zijn op hoog vuur goed te gebruiken om het vlees aan te braden. Om vlees te stoven kan de gietijzeren braadpan lang op een lage stand van de kookplaat staan. De braadpan is volledig zwart geëmailleerd, wat de pan een stoere uitstraling geeft.

MADS

MARK

Gero Erik pannen staan - evenals de Gero Erik pannen - stoer op het fornuis en op tafel. Het strakke zwarte design van de pannen in combinatie met de prachtige hout-look grepen zorgt voor een elegante en ambachtelijke look. Daarnaast zijn Gero Erik pannen uitgerust met een keramische anti-aanbaklaag (PFAS-vrij), zo wordt koken pas echt makkelijk!

SIMON

De Gero Simon pannen geven glans aan jouw gerecht! De ronde vorm heeft een vriendelijke touch en is een ware toevoeging aan jouw keuken. Daarnaast zijn Gero Simon pannen geschikt voor elke warmtebron, inclusief inductie. 

MARIEL 

Gero Mariel bestek staat prachtig op een gedekte tafel, maar is ook perfect voor een diner met comfortfood op de bank. De combinatie van de matte afwerking en moderne vorm geeft dit bestek een stoere look. Na gebruik kan het bestek gereinigd worden in de vaatwasmachine.

 

ELLEN

Maak elk diner bijzonder. De nuchtere eenvoud in de vorm geven Gero Ellen bestek een toegankelijk design. Perfect voor de snelle avondmaaltijd, maar ook voor een bijzondere zondagse brunch met familie. Daarnaast is deze bestekserie gemaakt van hoogwaardig 18/10 edelstaal, wat garant staat voor jarenlang gebruik.

ROOS

De elegante lijnen geven dit bestek een classy look. De finishing touch voor een stijlvol gedekte tafel voor het diner met jouw vrienden. Het perfect uitgebalanceerde bestek is voorzien van ergonomische heften. Daardoor ligt het prettig in de hand.