Ben jij nog op zoek naar leesvoer om de dagen mee door te komen? Wil je een nieuw kookboek aanschaffen maar zie je door de bomen het bos niet meer? Wij helpen je op weg! Hier zie je een overzicht van de favoriete kookboeken van de medewerkers van BK én hun favoriete recepten.

De makkelijke Franse keuken

De makkelijke Franse keuken

Auteur: Karin Luiten
Favoriete kookboek van: Saskia
Favoriete recepten: Coquilles met prei en als toetje het koffie dessert
Waarom: Ik ga regelmatig naar Frankrijk, met deze recepten voelt het thuis ook een beetje als in Frankrijk. De recepten zijn echt goed en makkelijk te bereiden. Verschillende recepten zijn al goedgekeurd door mijzelf (jaja), mijn vriend en de familie!
Extra leuk: er is een spotify playlist bij het boek voor de sfeer!


Het boek van Jet
Het boek van Jet

Auteur: Jet van Nieuwkerk
Favoriete kookboek van: Lisanne
Favoriete recepten: Granola en zorgeloze Chunky Monkey
Waarom: Geen gedoe met kruiden waarvan je de naam niet kan uitspreken – laat staan dat je het kan vinden in de supermarkt. Gewoon een boek met makkelijke en gezonde recepten én leuke tips voor een gezonde levensstijl. Ben jij net als ik ook een echte zoetekauw? Dan zijn de granola en zorgeloze Chunky Monkey échte aanraders!


Heel Holland bakt kinderbakboek
Heel Holland Bakt Kinderkookboek

Auteur: Diverse
Favoriete kookboek van: Marieke
Favoriete recepten: Schaakbord laagjestaart en pittige pizzamuffins
Waarom: In dit boek staan erg lekkere recepten, die je voor en mét kinderen kan maken. Taarten, koekjes, lolly’s, traktaties – zoet & hartig. Mijn dochter van drie vindt het erg leuk om te helpen in de keuken, vooral als het resultaat er zo leuk uit ziet! Ook staan er basisrecepten en technieken in die je overal kan toepassen, handig!


Simpel
Simpel

Auteur: Yotam Ottolenghi
Favoriete kookboek van: Yvette
Favoriete recept: Lamsburgers met pistachenoten en yoghurtsaus met sumak
Waarom: Ik houd dus helemaal niet van koken en daarom is SIMPEL van Ottolenghi mijn favoriete kookboek. SIMPEL staat voor: snel, ingrediënten (niet meer dan 10), maak van tevoren, provisiekast, eenvoudig en lui; dat past dus perfect bij mijn ontbrekende passie voor koken. Vorig jaar ben ik getrouwd en toen hebben wij het boek cadeau gekregen. En een goede vrouw kan goed koken zeggen ze, dus tsja, ik heb het boek toch maar eens open gedaan en ik moet toegeven: de gerechten die hieruit zijn gerold (ja, zelfs wanneer ik ze maak) zijn heerlijk!


Basic to brilliance
Basic to brilliance

Auteur: Donna Hay
Favoriete kookboek van: Joena
Favoriete recept: Krokante karamelkip
Waarom: Creatieve recepten met een hele mooie foodstyling! Een simpele aanrader is de krokante karamelkip. Hier maak je iedereen blij! Door een simpele salade aan toe te voegen, heb je een hele maaltijd!


Jamie's Italië
Jamie's Italië

Auteur: Jamie Oliver
Favoriete kookboek van: Ludovic
Favoriete recepten: Pollo cacciatora
Waarom: Ik ben een enorme fan van Jamie Oliver. Ik koop dan ook elk jaar zijn nieuwe boeken. In zijn boeken zitten prachtige foto's.


Eigen kookschriften
Eigen kooktijdschriften van Jos

Favoriete kookboek van: Jos
Heb helaas geen favoriet kookboek.. of het zouden de oude kookschriftjes van mijn vrouw moeten zijn! Deze studenten-kookschriftjes zijn al bijna 35 jaar oud en vallen bijna uit mekaar! Ze vallen onder de categorie geurkookboekjes want ze ruiken naar knoflook en ketjap. Ze zijn eenvoudig briljant omdat ik er zelf ook mee uit de voeten kan. Een maaltijd is vaak binnen 30 minuten klaar!

Helaas niet te koop..