Fans vertellen over hun altijd-goed-pan! Monique is fan van verse ingrediënten én van de BK Q-linair Master glas kookpannen.


Monique Spek (48) : “Wij koken iedere dag, zeven dagen in de week. Ik vind koken heerlijk. Door mijn enthousiasme heb ik ook mijn kinderen van 11, 14 en 16 de keuken in gekregen. De jongste helpt met snijden en roeren, de oudsten beginnen zelf te koken. Ook mijn man kookt drie dagen per week.

We willen elke dag iets vers en gezonds op tafel zetten, dat is soms best een uitdaging omdat de kinderen veel sporten. Door de week uitgebreid koken zit er dus niet in, maar we gebruiken wel altijd verse ingrediënten. We maken vaak Hollandse pot of pasta bijvoorbeeld. De BK-pan waarbij je de deksel vast kunt zetten, is dan echt ideaal. Zeker als de kinderen helpen, want hij is heel makkelijk en veilig. Daarnaast ben ik enorme fan van de wok. Die gebruiken we bijna elke dag, bijvoorbeeld voor de vulling van wraps of voor groenten bij de rijst.

“Handig dat ik creatief ben in de keuken, want meestal loopt het thuis anders dan gepland”

Ik doe vaak boodschappen voor een dag of drie. Ik vind het leuk dat er steeds weer nieuwe groenten op de markt komen, ik houd van experimenteren. Gelukkig maar, want meestal loopt het thuis anders dan gepland, dan is het handig dat ik vrij creatief ben in de keuken. Ik raak niet in paniek als ik een ingrediënt mis. Als het eten snel op tafel moet staan, maak ik meestal mijn bekende recepten. En als we wat meer tijd hebben, bestellen we ook wel eens een maaltijdbox of we kopen verspakketten in de supermarkt. Dan heb je altijd verse ingrediënten en kook je heel gevarieerd.”

Het favoriete recept van Monique: Pappardelle met broccoli, spinazie en hazelnoten

Monique

Ingrediënten
Voor 2 personen
Bereidingstijd: 20-25 minuten

400 g wilde spinazie
200 g broccoli
200 g pappardelle
3 el olijfolie
ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
sap van 1/2 sinaasappel
40 g bruine hazelnoten
2 el sojasaus
100 g Parmezaanse kaas, geschaafd

Bereiden

  1. Was spinazie in ruim water, verwijder harde stelen en droog de bladeren in een slacentrifuge. Was ook de broccoli en laat in een vergiet goed uitlekken. Kook de pappardelle in pan met ruim water en wat zout in 10-12 minuten al dente. Verwarm intussen de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook heel zachtjes glazig.
  2. Schep de broccoli en het sinaasappelsap erdoor en smoor 2 minuten. Voeg hand voor hand de spinazie toe en laat de bladeren slinken. Verwarm de groenten nog 4-5 minuten heel zachtjes, breng op smaak met zout en versgemalen peper. Rooster intussen de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin. Sprenkel de sojasaus erover en laat het vocht al omscheppend verdampen.
  3. Giet de pappardelle af en schep door het groentenmengsel, warm nog heel even door. Schep de pappardelle met de groenten in warme borden en strooi de hazelnoten en kaas erover.