Fans vertellen over hun altijd-goed-pan! Angel is fan van wokken én van de BK Nature Wokarang.


Angel Chen (27): “Ik houd heel erg van eten en koken. Ik ben bedrijfsleider en gastvrouw in het Chinees specialiteitenrestaurant van mijn ouders in Den Haag, dus ik ben de hele dag met eten bezig. Mijn moeder is chefkok en staat in de keuken van het restaurant, mijn vader is eigenaar en gastheer. Liefde voor eten heb ik dus van jongs af aan meegekregen. Meestal kook ik Aziatisch. Bijna alles wat ik weet, heb ik van mijn moeder geleerd. Ik houd ook van de Italiaanse keuken. Voor de lunch maak ik bijvoorbeeld vaak pasta voor mijn ouders. Maar stamppot van boerenkool met gehaktballen vind ik ook heerlijk. Voor andere gerechten dan Aziatische, haal ik inspiratie van internet en uit kookboeken. Een recept volgen kan ik niet, ik wijk er áltijd van af. Je moet mij dus ook echt niets laten bakken.

“Stamppot van boerenkool met gehaktballen vind ik ook heerlijk”

Ik ben opgegroeid me de ijzeren wok die je eerst moet inbranden. Omdat ze groot zijn en heel heet kunnen worden, zijn ze handig voor grote hoeveelheden. Als ik een gerecht voor minder mensen maak, doe ik dat in de wokarang. Die is ideaal door de opstaande rand en ook snel op temperatuur. Mijn favoriete wokgerechten zijn ossenhaas met bosui en gember, en garnalen met bimi, asperges en peulen. Thuis kook ik ook. Soms alleen voor mezelf, maar ik maak vaak zo veel, dat vriendinnen altijd mee kunnen eten.”

Het favoriete recept van Angel: Garnalen met groene groenten

Angel

Ingrediënten
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

300 g garnalen, gepeld en ontdarmd
4 tenen knofl ook, fijngehakt
1 bosje groene asperges
250 g aspergebrocolli
250 g peulen
2 el wokolie
½ flesje teriyaki woksaus
zout
sesamolie en sesamzaadjes (optioneel)

Bereiden

  1. Ontdooi de garnalen indien nodig onder de koude kraan. Doe ze in een schaal met de knoflook. Roer de knoflook er goed doorheen en laat minimaal 10 minuten marineren.
  2. Maak de asperges schoon en snijd ze in drieën. Snijd de puntjes van de peulen. Breng een pan water met wat zout aan de kook en blancheer hierin de asperges en de aspergebroccoli 1 minuut en de peulen 30 seconden. Giet de groenten af en spoel met koud water.
  3. Verhit de olie in de wok. Voeg de garnalen toe en blijf goed omscheppen. Voeg wanneer de garnalen roze beginnen te kleuren de groenten en teriyaki woksaus toe. Wok het geheel ongeveer 3 minuten, totdat de groenten beetgaar zijn.
  4. Voeg indien gewenst naar smaak nog wat zout, sesamolie en geroosterde sesamzaadjes toe. Serveer met miehoen of noedels.