Woktober

Sinds jaar en dag zijn we geïnspireerd door kunsten uit het oosten. Van porselein tot de kooktechnieken en smaken. Een beroemde kooktechniek is wokken. Wokken is gezond en een authentiek Chinese bereidingswijze, waarbij de eenvoud centraal staat. Een wokgerecht is eenvoudig en snel op tafel te zetten en bovendien gezond. Een stijl die past in ons leven. Daarom ontvang je van maandag 19 oktober tot en met zondag 1 november bij aankoop van een wokpan, gratis BK Chopsticks t.w.v. €4,99 en shop je diverse wokpannen extra voordelig met 20% korting.

Win een compleet wokpakket!

Maak kans op een compleet wokpakket! In samenwerking met Conimex geven wij een prachtige BK Black Steel en Conimex pakket weg. Hiermee zet je in een handomdraai de lekkerste gerechten op tafel en kan je groenten, boemboes en woksauzen combineren.

Actie: Ga naar Facebook of Instagram en laat in een reactie achter wat jouw favoriete wokgerecht is.
Looptijd: Deze actie loopt van maandag 26 oktober tot en met zondag 1 november 2020. De winnaar wordt via onze social kanalen bekend gemaakt.

Wok zoals een echte Aziatische chef!

Met één theelepel olie de perfecte roergebakken rijst maken in de wok. Alleen een bekwame Aziatische chef beheerst deze techniek. Maar zonder een perfecte wok met de beste kwaliteit lukt zelfs de meest bekwame Aziatische chef dit niet. BK helpt je graag verder op weg om een Aziatische chef-kok te worden met ons uitgebreide wokassortiment.

BK Wokarang De BK Wokarang is dé wokinnovatie voor de moderne keuken. De Wokarang heeft een revolutionair design; met één beweging van de spatel vallen de ingrediënten terug in de wok en draai je je hand niet meer om voor een heerlijk en gezond wokgerecht. Ook grote stukken vis en vlees kun je eenvoudig omdraaien dankzij de komvormige rand.

Bekijk onze speciale Wokarang pagina

Oosterse kookmethodes

炒, 爆, 炸. Oftewel roerbakken, stomen en frituren. Deze drie oosterse kookmethodes kunnen allemaal simpel in één wok gemaakt worden.

Roerbakken

De roerbaktechniek kennen de meeste mensen het wel. Dit is een populaire kooktechniek waarbij eetwaren op hoog vuur en in sterke verhitte olie in de wok wordt bereid. De perfecte temperatuur van de wok tijdens het roerbakken zit tussen 160℃ en 240℃. In de wok worden de ingrediënten continu omgeroerd. Het eten behoudt zo op deze manier de smaak en veel vitamines. Daarnaast neemt het roerbakken niet veel tijd in beslag. Een zelfgemaakte wokmaaltijd is meestal binnen 15 minuten op tafel!

Stomen

Stomen is een gezonde bereidingswijze waarbij producten gaar worden door middel van de stoom die is ontstaan bij het koken van heet water. Groenten, vis, broodjes en Dim Sum zijn ideale gerechten om te stomen. Bamboe-stoommandjes zijn onmisbaar tijdens het stoomproces en daarom zijn deze op verschillende afmetingen gemaakt zodat ze in allerlei diverse wokken passen. De meeste stoommanden passen perfect in de wok door de holle ruimte in de wok. Tijdens het stomen is van belang dat de stoommanden de onderkant van de wok niet raken.

Frituren

Frituren is een bereidingswijze waarbij eetwaren enkele minuten in hete olie of vet worden ondergedompeld. De wok is ontworpen om de warmte gelijkmatig op te nemen en te verspreiden. Daarnaast is de wok bolvormig en is daarom zeer geschikt om gerechten hierin te frituren. De olie wordt snel verhit en er kunnen veel producten in één keer in de wok gefrituurd worden.

Heerlijke Oosterse recepten De meeste oosterse gerechten zijn simpel en snel te maken. Heb je vanavond niet zoveel tijd voor een uitgebreid 3-gangendiner? BK heeft genoeg overheerlijke Oosterse recepten om je een handje te helpen!

Oosterse ingrediënten Gember, bosuien en knoflook zijn onmisbaar in vele Chinese gerechten. Galigaan (Thaise gember), limoengras, peper en vissaus worden dagelijks gebruikt in de Thaise keuken. Sereh, ketjap manis, Petis (garnalen pasta) en Terasi (gedroogde garnalen) brengen de Indonesische gerechten naar een ander niveau. Zonder al deze essentiële Oosterse ingrediënten smaken de gerechten toch anders!

Gratis BK Chopsticks

Bij aankoop van een nieuwe wokpan ontvang je er gratis de BK Chopsticks bij!

BK Chopsticks