Overige vragen

Overige vragen
Wat is de status van mijn bestelling, wanneer ontvang ik deze?

Deze kan je hier checken door je ordernummer of e-mailadres en postcode in te vullen: https://bkcookware.shipup.co/

Ik heb een deel van mijn bestelling ontvangen, waar blijft het andere deel?

Dat kan je hier checken door je ordernummer of e-mailadres en postcode in te vullen: https://bkcookware.shipup.co/

Ik heb nog geen antwoord gehad op mijn vraag, wanneer krijg ik antwoord?

Vanwege de december drukte kan het zijn dat het wat langer duurt voordat je van ons een reactie krijgt. We doen ons best om jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden. Excuses voor het ongemak.

Ik wil een onderdeel voor mijn pan bestellen, kan dat?

Helaas is het op dit moment niet mogelijk om een onderdeel te bestellen.

Ik wil mijn bestelling annuleren, hoe doe ik dat?

Kijk hier voor meer informatie over het annuleren van je bestelling: https://www.bk.nl/retourneren

Waardoor krijg ik vlekken op de kookplaat en hoe kan ik deze het beste verwijderen?

Er zijn verschillende redenen wat ‘vlekken’ op de kookplaat veroorzaakt, bijvoorbeeld een nieuwe pan op een nieuwe kookplaat, eventueel in combinatie met oververhitting of als er vocht onder de pannen komt tijdens het koken.

De vlek kan je het beste verwijderen door de betreffende zone iets op te warmen met een gewone kookpan. Heel even op stand 1 of 2. Vervolgens kun je met een microvezeldoekje en speciale kookplaatreiniger of wat afwasmiddel de vlek wegpoetsen.

Wat ook goed werkt is een melaminespons, ook wel bekend als de wonderspons. De melaminespons werkt in combinatie met water. Door het water worden de zogenoemde ‘microscrubbers’ geactiveerd. Met een beetje geduld met het poetsen wordt al het opgehoopt vuil verwijderd. Herhaal dit proces meerdere malen. Gebruik geen schoonmaakmiddel omdat dit het oppervlak smeert en de spons minder effectief maakt.

Tot slot is het belangrijk dat de onderkant van de pan goed schoon en droog is voordat deze op de kookplaat wordt gezet. Zo voorkom je dat het eventuele vocht wat tussen de kookpan en kookplaat zit, niet inbrand.

De anti-aanbaklaag van mijn koekenpan laat los. Is dit schadelijk? Wat kan ik het beste doen?

Nee, het per ongeluk consumeren van deeltjes van een anti-aanbaklaag van een BK product is niet schadelijk voor de gezondheid.

De coating is aangebracht bij ruim 800 graden Celsius en bevat geen giftige bestanddelen. Het mogelijkerwijs loslaten van de coating gebeurt in de vorm van poeder of schilfers. Wanneer dit in het eten terecht komt, voelt dit aan als het eten van zand. Wanneer je onverhoopt poeder of schilfers van de coating hebt opgegeten dan verlaat dit het lichaam via de normale weg.

Het loslaten van de coating is onwaarschijnlijk, maar is mogelijk na een klap of slag op de pan, vernieling of het per ongeluk laten vallen. Daarnaast kan het zijn dat de spuitkop in het productieproces de coating niet goed heeft gehecht. Hoe dan ook, het blijft vervelend en wij kijken de pan graag voor je na. Daarom vragen wij vriendelijk om foto‘s van de pan en de loslatende coating en je aankoopbewijs naar ons te sturen via het contactformulier.

Hoe kan ik jullie het beste een foto doorsturen?


Heb je al eerder contact gehad?
Stuur dan je foto per e-mail met de voorafgaande e-mailwisseling erbij. Zo kunnen wij je het beste en snelst helpen. Zorg ervoor dat de foto niet groter is dan 5MB, anders kan onze server de foto niet verwerken.

Heb je nog niet eerder contact gehad?
Vul dan het contactformulier in.

Ik heb een kortingscode. Hoe kan ik deze verzilveren?

Jouw kortingscode kun je tijdens het bestelproces invullen door te klikken op ‘Ik heb een kortingscode’. Vul daar je kortingscode in. Let hierbij op hoofdletters. Komt het te betalen bedrag van jouw bestelling uit op €0,-? Kies dan bij betaalmethode voor: ‘Ik maak gebruik van een kortingscode’.

TIP: heb je de kortingscode digitaal ontvangen? Kopieer en plak deze in het kortingscode-veld. Let er wel op dat er geen spatie voor de kortingscode staat.


 Krijg je een foutmelding? Controleer dan de volgende zaken:

 • Is je kortingscode nog geldig? Je kunt op verschillende manieren aan een kortingscode van BK komen. Hier zitten altijd bepaalde voorwaarden aan vast. Controleer daarom altijd in de voorwaarden wat de geldigheidsdatum is van jouw specifieke kortingscode.
 • Heb je de kortingscode precies overgenomen? Let daarbij op hoofdletters en dat er geen spatie voor de kortingscode staat.
 • Heb je de kortingscode al een keer gebruikt? De meeste kortingscodes van BK zijn maar één keer te gebruiken. Let hier dus op bij het plaatsen of eventueel annuleren van jouw bestelling.

Helaas hebben wij ondervonden dat een kortingscode verzilveren niet altijd succesvol gaat wanneer je gebruik maakt van een Android tablet. We zoeken dit nog uit. Het advies is om het op een reguliere computer, een iPad of een mobiel nogmaals te proberen.


Kun je niet klikken op ‘ik heb een kortingscode’? Dan kan het zijn dat Javascript is uitgeschakeld in jouw browser. Zorg voor een goed werkbare website altijd dat Javascript is ingeschakeld. Dit kun je doen in de instellingen van je browser.

Kan ik mijn diner jaarkaart nog ontvangen?

Nee, de Diner Jaarkaart was te activeren tot en met 28 februari 2017.

Mocht je specifieke vragen hebben over de Diner Jaarkaart, wees dan welkom contact op te nemen met de helpdesk van Diner Jaarkaart of telefoonnummer +31 (010) 204 30 66.

Heb ik mijn aankoopbewijs nodig om aanspraak te maken op mijn garantie?

Ja, jouw aankoopbon is het wettelijke garantiebewijs, ook al stuur je de BK garantiekaart niet op. Stuur wel altijd een kopie van je kassabon mee. Bewaar het origineel goed!

Het opsturen van je garantiekaart ben je niet verplicht. Wij raden je met klem aan om een bewijs van aankoop te bewaren. Zonder een bewijs van aankoop kun je in principe geen aanspraak maken op de garantie. De datum van aankoop is de datum waarop de garantietermijn in gaat. Indien je ons de BK garantiekaart toestuurt willen wij je adviseren een kopie kassabon toe te voegen en het origineel te bewaren.

Ben ik verplicht om de BK garantiekaart in te vullen?

Nee, je bent niet verplicht je garantiebewijs op te sturen. Jouw aankoopbon is het wettelijke garantiebewijs, ook al stuur je de BK garantiekaart niet op. Je bent dit dus niet verplicht. Wij raden je met klem aan om een bewijs van aankoop te bewaren. Zonder en bewijs van aankoop kun je in principe geen aanspraak maken op de garantie. De datum van aankoop is de datum waarop de garantietermijn in gaat. Indien je ons wel de BK garantiekaart toestuurt willen wij je adviseren een kopie kassabon toe te voegen en het origineel te bewaren.

Mijn deksel, greep, steel of dekselknop is kapot. Wat kan ik nu doen?

BK geeft 2 jaar garantie op losse onderdelen, zoals deksels ten aanzien van materiaal-, constructie-, en afwerkingsfouten. Beschadigingen ten gevolg van een ongeval, oneigenlijk gebruik en/of slijtage door dagelijks gebruik zijn van garantie uitgesloten. In dit geval kun je dus helaas geen aanspraak maken op garantie. Je kunt voor veel BK series wel een nieuwe deksel of greep bestellen. Neem daarvoor eens een kijkje bij onze onderdelen. Je vind hier ook onderdelen van een aantal oudere BK series bij. Er zijn niet van alle oudere series nog grepen of deksels te verkrijgen. Staat jouw serie er niet tussen? Dan is er helaas geen los onderdeel meer voor die serie te krijgen.

Is je deksel of greep kapot gegaan door een materiaal-, constructie-, en afwerkingsfouten? Neem dan contact op met de service afdeling via het contactformulier.

Waar kan ik een nieuwe greep of dekselknop voor een kookpan bestellen?

Deze kunnen op bk.nl onder het kopje onderdelen besteld worden. Je kunt hier ook onderdelen vinden van een aantal oudere BK series. Helaas zijn er niet van alle oudere series nog grepen of deksels te verkrijgen. Staat jouw serie er niet tussen? Dan is er helaas geen los onderdeel meer voor die serie te krijgen.

Hoe lang heb ik garantie op een BK product?

BK geeft twee jaar garantie ten aanzien van materiaal-, constructie-, en afwerkingsfouten. Beschadigingen ten gevolg van een ongeval, oneigenlijk gebruik of slijtage door dagelijks gebruik zijn van garantie uitgesloten.

Let op! De aangeboden garantietermijn van twee jaar doet niets af van de garantie waar je als consument recht op hebt. BK verstrekt op specifieke producten langere garantie. In plaats van 2 jaar kan dit oplopen tot 10 jaar, 15 jaar, 30 jaar of levenslang. Bij de betreffende productserie wordt deze informatie vermeld.

2 jaar fabrieksgarantie geldt voor
Alle producten

10 jaar fabrieksgarantie geldt voor
BK Supreme koekenpanserie

15 jaar fabrieksgarantie geldt voor
Alle RVS kookpannen van BK
*15 jaar garantie houdt in dat de garantietermijn van 2 jaar fabrieksgarantie wordt verlengd naar 15 jaar.

30 jaar fabrieksgarantie geldt voor
BK Innovita (de metalen body, overige delen 2 jaar standaard garantie)
*30 jaar garantie houdt in dat de garantietermijn van 2 jaar fabrieksgarantie wordt verlengd naar 30 jaar.

Levenslange fabrieksgarantie geldt voor
BK Bestek
BK Chinese Wok 3-ply
BK Royal Dutch Oven (voor de gietijzeren pan geldt levenslange garantie, maar voor de keramische deksel en knop standaard 2 jaar fabrieksgarantie)
BK Prestige pannenserie

*Deze garantie geldt vanaf de aankoopdatum van het kookgerei en gedurende de levensduur van de oorspronkelijke eigenaar, maar deze eigenaar dient het kookgerei niet voor professionele redenen te gebruiken. Het maakt hierbij niet uit of de oorspronkelijke eigenaar het kookgerei zelf heeft gekocht of het als geschenk heeft gekregen.

Kan ik mijn pannen na gebruik op gas nog een andere warmtebron gebruiken?


Dit is meestal geen probleem. Belangrijk is wel dat je pannen geschikt zijn voor de andere warmtebron. Lees daarom eerst onderstaande tips:

Koekenpannen en braadpannen kunnen hol of bol gaan staan door het gebruik op gas. Hierdoor kan het voorkomen dat een inductiekookplaat niet aanslaat. Ook zorgt dit ervoor dat de pan niet stabiel op de glaskookplaat staat. Dat is natuurlijk niet erg prettig koken.

De bodem kan beschadigd raken door het schuiven van de pan over de pandragers van het gasfornuis, dit kan krassen veroorzaken in het glas van de kookplaat. Voel je geen beschadigingen op de bodem van de pan, dan kun je deze gerust gebruiken. Het schuiven van een pan over de glasplaat kan altijd krassen veroorzaken.

Indien je overgaat op inductie is van belang dat de bodem van een pan magnetiseerbaar is. Je kunt dit makkelijk zelf testen. Blijft een magneet aan de onderzijde van de bodem ‘plakken’? Dan is de pan geschikt voor inductie.

Hoe weet ik of mijn pan inductie geschikt is?

Je gaat over op inductie, maar is de bodem van je pan wel magnetiseerbaar? Je kunt dit makkelijk zelf testen. Blijft een magneetje aan de onderzijde van de bodem ‘plakken’? Dan is de pan geschikt voor het koken op inductie.

Let op!
Een elektrische kookplaat is anders dan een inductiekookplaat, ondanks dat de inductiekookplaat op elektriciteit werkt. Dit kan wat verwarrend zijn. Lees hieronder kort wat het verschil is tussen de soort kookplaten.

Inductie
Een inductie kookplaat wordt verwarmd door elektromagnetische straling. Hierdoor zijn niet alle pannen geschikt voor inductie.
Let op! Als er een magneetje blijft zitten aan de onderkant van de pan kun je deze gebruiken op inductiekookplaten.

Elektrisch
Een elektrische kookplaat wordt langzaam warm en blijft ook lang warm.

Keramisch
Een keramische kookplaat wordt verwarmd door een verwarmingsspiraal.

Halogeen
Deze plaat wordt verwarmd door een halogeenlamp en wordt snel warm. Daarom is een vlakke panbodem hiervoor het meest geschikt.

Gas
Het gasfornuis is nog steeds de meest gebruikte warmtebron in Nederland.

Oven
Afbakken, grillen of na laten garen in de oven.

Tip!
Zorg dat de gasvlam onder de panbodem blijft. Dit is beter voor de pan. Bovendien bespaart het energie en worden de grepen minder snel warm.

Wat is het verschil tussen de verschillende anti-aanbaklagen?

Hieronder lees je meer over de verschillende anti-aanbaklagen. Twijfel jij toch nog steeds welke braadpan of koekenpan het meest geschikt voor je is? Maak dan gebruik van de BK Product Keuzehulp.

3-PLY, Perfect geschikt voor biefstuk!
Rood vlees, zoals biefstuk bak je het beste in een RVS of beter nog: in een 3-ply koekenpan. In deze koekenpannen kun je bakken op hoge temperaturen. Zo kun je je vlees goed aanbraden, maar blijft het vlees mals en sappig. De BK Conical Deluxe koekenpan is hiervoor erg geschikt. Ook dankzij haar reliëfbodem, waardoor het bakvet goed verdeeld wordt over de bodem.

Eigenschappen
Unieke reliëfbodem voor perfect aanbraden
Levenslang bakplezier
Perfect voor bakken op hoge temperatuur

De klassieke anti-aanbaklaag is perfect geschikt voor vis
Verras jij jouw vrienden en familie met vis? Een pan met een klassieke anti-aanbaklaag is dan het meest geschikt. Kies bijvoorbeeld voor de BK Easy Induction koekenpannen.

Eigenschappen
Superieure anti-aanbaklaag
Bakken zonder vetten
Vaatwasmachine bestendig

De keramische anti-aanbaklaag is perfect geschikt voor aardappels
Krokante aardappeltjes als feestelijk bijgerecht bereid je in een koekenpan met keramische anti-aanbaklaag. Voeg rozemarijn en zeezout toe voor extra smaak. De BK Balans+ koekenpannen zijn hier perfect voor!

Eigenschappen
Geschikt voor zeer hoge temperaturen
Harde coating: zeer krasbestendig
Knapperig resultaat

Eigentijdse anti-aanbaklaag is perfect geschikt voor ei
Serveer jij een gebakken ei bij het ontbijt? Gebruik dan een koekenpan met en moderne anti-aanbaklaag. Hierin gebruik je weinig boter tijdens het bakken, maar je ei blijft niet aan de bodem kleven. Een moderne anti-aanbaklaag zit bijvoorbeeld in de BK Granite koekenpannen. Welke ook nog eens een hele moderne uitstraling hebben.

Eigenschappen
Bakken zonder vetten
Eigentijds granieten look
Geschikt voor de vaatwasmachine

Mijn kook- of koekenpan werkt niet goed op mijn inductieplaat. Hoe kan dat?


De plaat detecteert de pan niet of warmt heel langzaam op
Kook- of koekenpannen geschikt voor inductieplaten werken alleen op inductieplaten met dezelfde diameter of kleiner dan de bodem (diameter) van de pan. Om de connectiviteit te verbeteren kan je de kook- of koekenpan iets verschuiven ten opzichte van het midden van de plaat.

A. De bodem van de kook- of koekenpan bestaat uit magnetische deeltjes.
B. In de inductieplaat zit een spoel.
C. De magnetische bodem van de kook- of koekenpan moet verbonden zijn met de spoel onder de plaat om zo een magnetisch veld te kunnen creëren, dat de pan verwarmt.

Om ervoor te zorgen dat de kook- of koekenpan werkt op een inductieplaat is het belangrijk dat de kookplaat waarop deze wordt geplaatst, dezelfde diameter heeft als de bodem van de pan.

Er zitten vlekjes op mijn kookpan. Hoe komt dit en hoe kan ik dit voorkomen?

De ‘vlekjes’ op je RVS kookpan worden veroorzaakt door vliegroest. Deze roestvorm kan ontstaan door contact met andere staalsoorten, door roest op andere artikelen of door langdurig contact met vocht, water, zuren of zouten. Dit gebeurd bijvoorbeeld wanneer voedselresten niet direct na gebruik verwijderd worden.
Deze oppervlakkige roest kun je gemakkelijk zelf verwijderen. Gebruik een zachte doek en een reinigingsmiddel speciaal voor staal of RVS. Probeer bijvoorbeeld de BK Stainless Steel Cleaner.
Indien dit onderhoud niet tijdig gebeurd raakt de pan dermate aangetast dat de beschadigingen blijvend zijn. Vliegroest valt niet onder onze garantievoorwaarden.

Wat is het voordeel van een RVS greep ten opzichte van een kunststof greep?

In het BK assortiment zijn pannenseries met RVS grepen en kunststof grepen opgenomen. RVS grepen en stelen zijn warmtegeleidend, maar hebben ook een aantal voordelen:

 • De grepen, stelen en dekselknoppen kunnen niet verkleuren.
 • De grepen, stelen en dekselknoppen zijn beter bestand tegen de agressieve werking van een vaatwasmiddel en zijn daardoor beter bestand tegen reinigen in de vaatwasmachine.
 • De grepen, stelen en dekselknoppen kunnen niet verbranden door een hoog ingestelde warmtebron.

Maakt het uit hoe hoog ik het vuur zet?

Ja, het is aan te raden altijd de vlam onder de bodem van de pan te houden. Zo wordt de greep of steel van je pan niet te heet, waardoor de greep of steel minder snel los gaat zitten. Daarnaast is dit natuurlijk wel zo veilig! Kies daarom voor een maat gaspit die overeenkomt met de bodem van de pan. De punten van de gasvlam zijn het heetst. Bij gebruik van een te grote gaspit wordt de greep of steel daarom extra verhit. Zodra het eten kook, kun je de gasvlammen temperen.

Hoe kan ik klepperen van glasdeksels voorkomen, aangezien zij geen stoomgaatje hebben?

Geen van glasdeksels van BK is voorzien van een stoomgaatje. Uit de praktijk is gebleken dat het gaatje niet afdoende helpt tegen het zogenaamde ‘klepperen’. Er blijft te veel druk ontstaan wanneer een deksel gesloten op een pan met kokend water ligt. Bovendien is de kans op een plotselinge breuk van het glas groter als er een stoomgaatje in de glasdeksel zit.

 

Het probleem ligt eigenlijk anders. Wanneer de deksel gaat klepperen kan het zijn dat:

 • De pan te vol met water zit
 • De inhoud te groot is voor de pan. Kies dan voor een pan met een grotere afmeting
 • De diameter van de kookzone te groot is
 • De warmtebron niet zacht genoeg afgesteld kan worden. Temper daarom de warmtebron, zodra het water kookt.
 • Of een combinatie van bovenstaande

Hoe maak ik mijn koekenpan of braadpan het beste schoon?

Niet alle koekenpannen en braadpannen mogen in de vaatwasser. Wil je jouw pannen zo lang mogelijk mooi houden? Was ze dan met de hand af met een warm sopje.

Nog een paar tips:

 • Reinig een nog hete pan nooit met koud water hierdoor kan een thermoshock ontstaan. Dit kan tot gevolg hebben dat de bodem van de pan krom, hol of bol komt te staan.
 • Laat de pan altijd eerst afkoelen.
 • Gebruik altijd houten of plastic spatels, welke niet scherp zijn.
 • Snijden in de pan wordt sterk afgeraden!
 • Als je de pannen stapelt op andere pannen gebruik dan altijd een bescherming tussen de pannen zodat deze elkaar niet kunnen beschadigen.

 

Heb je een gietijzeren pan?

Smeer de pan dan af en toe in met wat vet of olie zoals sla- of kokosolie. Liever geen olijfolie, dit kan inbranden bij hoge temperaturen. Gebruik bij het bakken of braden altijd voldoende olie of boter.

Hoe voorkom ik dat mijn eten aanbakt?

Brand je koekenpan of braadpan aan? Hieronder een aantal tips hoe je voorkomt dat vlees aanbakt in jouw pan. Wil je tips hoe je andere ingrediënten klaar maakt in jouw BK pan? Bekijk dan de video instructies.

 1. Haal het vlees bijtijds uit de koeling. Koud vlees bakt sneller aan.
 2. Verwarm de bak- en braadpan kort leeg voor (middelmatige warmte).
 3. Doe daarna de boter of olie in de bak- en braadpan en laat dit goed warm worden.
 4. Doe het vlees in de bak- en braadpan.
 5. Het vlees plakt nu aan de bodem maar laat dit rustig liggen.
 6. Het vlees laat vanzelf weer los door de vleessappen.
 7. Temper de warmtebron tijdig zodat het vlees en de vleessappen niet aanbakken.
 8. Bak vervolgens de andere kant.
 9. Bak het vlees naar eigen inzicht af.
 10. Indien je jouw vlees verder wilt laten sudderen voeg dan ruim voldoende vocht toe, doe de deksel op de pan en temper de warmtebron tot een minimum.

Bovenstaande tips gelden uiteraard ook voor andere ingrediënten. Voor sauzen is van belang dat je de inhoud van de pan regelmatig roert en er op let dat u kiest voor de juiste maat warmtebron.

Er zitten witte puntjes op mijn kookpan. Hoe komt dit en hoe kan ik dit verwijderen?

Witte puntjes onstaan als reactie op zout, kalk uit water of vaatwasmiddel. De verkleuringen zijn onschadelijk en vallen onder gebruikerssporen en dus niet onder de garantievoorwaarden.

De verkleuringen zijn het eenvoudigst te verwijderen met schoonmaakazijn en een afwasborstel. Je kunt ook kiezen voor een RVS reiniger, zoals de BK stainless steel cleaner. Gebruik hierbij een zachte doek.

Waar kan ik de gebruiksaanwijzing van mijn pan vinden?

De gebruiksaanwijzing kun je vinden op de productpagina, maar ook onder Service > Gebruiksaanwijzingen.

Ik ben op zoek naar een los onderdeel voor mijn pan, maar ik kan deze niet vinden.

Helaas kan je op dit moment geen onderdelen bestellen. We hopen deze service zo snel mogelijk weer te kunnen bieden!