Skip to main content

20% korting op braadpannen! Shop nu >>

Gratis verzending vanaf €50

Gratis retourneren binnen 50 dagen

Recept

Hollandse erwtensoep

Een klassieke Hollandse erwtensoep.
30 minuten
8 porties
Sites-BK-NL-Site

Ingrediënten

  • ½ knolselderij
  • 1 winterwortel
  • 2 dunne preien
  • 250 gr gerookte spekblokjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 400 gr spliterwten
  • 1 rookworst

Voorbereiding

Stap 1

Schil voor de erwtensoep de knolselderij en snijd in dobbelsteentjes van 1 cm. Schil de wortel en snijd in stukjes.

Stap 2

Snijd de prei in ringen en was ze onder de kraan. Hak de bladselderij fijn.

Stap 3

Giet 1,5 liter water in de snelkookpan en voeg het spek, laurier, groenten en spliterwten toe.

Stap 4

Sluit het deksel van de pan en breng de soep op stand 2 (de hoogste druk) aan de kook.

Stap 5

Draai het vuur zacht zodra de pan onder druk staat en laat 15 minuten koken.

Stap 6

Snijd ondertussen de worst in plakjes.

Stap 7

Laat de druk via het drukventiel uit de pan ontsnappen. Roer de worst door de soep en sluit de deksel.

Stap 8

Laat de soep nog 5 minuten staan zodat de worst kan wellen en opwarmen.

Stap 9

Breng de erwtensoep op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de soep in kommen en bestrooi met de resterende bladpeterselie.

TIP

Lekker met roggebrood en kattenspek.

Dit recept is afkomstig van de website koken met kennis van Eke Mariën.

global.nocontent