Skip to main content

20% korting op braadpannen! Shop nu >>

Gratis verzending vanaf €50

Gratis retourneren binnen 50 dagen

Recept

Broccoli in roomsaus

Een lekker groente bijgerecht.
30 minuten
4 porties
Sites-BK-NL-Site

Ingrediënten

  • 750 gr broccoli
  • 1½ dl droge witte wijn
  • 1 ei
  • 1 el slagroom
  • zout en peper
  • nootmuskaat

Voorbereiding

Stap 1

Verwijder de uiteinden van de broccoli. Was de broccoli en snijd in roosjes. Snijd de stronk in kleine stukjes.

Stap 2

Breng in een pan de wijn met zout aan de kook, als de wijn kookt, voeg de broccoli toe en kook de groente in circa 10 minuten gaar.

Stap 3

Splits het ei en roer de eierdooier los met 3 eetlepels van de slagroom.

Stap 4

Giet de broccoli af, bewaar 1,5 dl van het kookvocht.

Stap 5

Breng het kookvocht met de slagroom aan de kook.

Stap 6

Haal de room van het vuur, laat deze even afkoelen en roer het ei- roommengsel erdoor.

Stap 7

Breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

TIP

Doe de broccoli terug in de saus (de saus mag niet meer koken) en roer even door.

global.nocontent