Skip to main content

20% korting op braadpannen! Shop nu >>

Gratis verzending vanaf €50

Gratis retourneren binnen 50 dagen

Recept

Biefstukreepjes in sojasaus

Een makkelijk gerecht met pit.
30 minuten
4 porties
Sites-BK-NL-Site

Ingrediënten

  • 200 gr pandanrijst
  • ½ courgette
  • 2 shanghai paksoy
  • 1 gele paprika
  • 500 gr biefstuk
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 3 cm gember, geraspt
  • 2 el maïzena
  • 3 el zonnebloemolie
  • 100 ml ketjap
  • 20 gr bruine suiker
  • 1 jalapeño peper, in ringetjes
  • 3 bosuitjes, in ringetjes
  • 2 tl sesamzaadjes, geroosterd
  • zout

Voorbereiding

Stap 1

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

Stap 2

Snij de courgette met een mandoline of dunschiller over de lengte in dunne repen.

Stap 3

Haal de bladeren los van de shanghai paksoy en halveer de grote buitenste bladeren.

Stap 4

Snij de paprika in repen.

Stap 5

Snij de biefstuk in dunne reepjes.

Stap 6

Meng ze in een kom met de knoflook, gember, maïzena en een beetje zout.

Stap 7

Verhit de Infinity wok op hoog vuur en voeg 2 eetlepels van de olie toe.

Stap 8

Doe de biefstukreepjes erbij en roerbak 3-4 minuten tot het vlees bruin kleurt.

Stap 9

Voeg de ketjap en suiker toe en schep er goed door.

Stap 10

Breng het vlees met de saus tegen de kook en haal van het vuur.

Stap 11

Meng er de helft van de jalapeño peper en helft van de bosui door en doe over in kom.

Stap 12

Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak hierin de paksoy bladeren met de gele paprika circa 2 minuten.

Stap 13

Schep de courgette-linten erdoor en bak nog een minuutje mee.

Stap 14

Breng op smaak met een beetje zout.

Stap 15

Maak in het midden van 4 borden een hoopje rijst en schep hierop een beetje van de groenten en biefstukreepjes.

Stap 16

Lepel de sojasaus eromheen en garneer met de rest van de jalapeño en bosui.

Stap 17

Bestrooi met de sesamzaadjes.

global.nocontent