SALE – tot 40% korting
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 50 dagen
Je hebt {0} items toegevoegd
Totaal (incl. BTW)
0,00
Stap 1
Stoof de fijngesnipperde uien en knoflook aan in een scheutje olie.
Stap 2
Snij de selderij in fijne stukjes en laat meestoven.
Stap 3
Snij de wortels in blokjes en de chilipeper in fijne stukjes. Voeg samen met het gezouten spek toe aan de steelpan en laat meestoven gedurende 10 minuten.
Stap 4
Voeg een blikje geconcentreerde tomatenpuree toe, samen met de suiker, bloem en een flinke scheut water. Blijf goed roeren, zodat de saus niet aanbrandt.
Stap 5
Voeg nu de gepelde tomaten, tomatenpulp en verse kruiden toe. Tip: bind de verse kruiden samen tot een boeket, zodat je ze achteraf makkelijk uit de saus kan halen.
Stap 6
Laat het geheel een uurtje sudderen en haal het spek en kruidenboeket vervolgens uit de saus.
Stap 7
Mix de tomatensaus en kruid af met peper en zout.
Tip: wil je echt een hele gladde saus? Zeef de tomatensaus dan, totdat alle stukjes eruit zijn.
Meng het gehakt met de eieren, de peterselie en het paneermeel. Blijf kneden tot alles goed gemengd is. Kruid af met peper en zout.
Rol balletjes van ongeveer 4 cm dik. Tip: maak je handen tussendoor regelmatig nat. Zo kun je de balletjes heel glad rollen.
Bak de balletjes goudbruin in de BK Balans+ hapjespan. Ze hoeven vanbinnen nog niet doorbakken te zijn.
Voeg de balletjes toe aan de tomatensaus, laat nog 10 min sudderen en klaar. Eet smakelijk!
De pan voor de echte Bourgondiër
Gemakkelijk en gezond
Sterke pannen voor de bewuste thuiskok