Bakken & Braden

BK heeft voor ieder
gerecht de juiste pan

Grote kans dat je dagelijks een koekenpan gebruikt. Maar weet je eigenlijk welke pan de beste is voor welk gerecht?

In de filmpjes hieronder zie je de verschillende soorten koekenpannen, hoe je ze het best gebruikt en hoe je ze lange tijd in goede conditie houdt.

welke koekenpan?

Welke koekenpan?
  • Inductie

    BK Easy induction

    De klassieke anti- aanbaklaag perfect geschikt voor vis!

    • Superieure anti-aanbak eigenschappen
    • Bakken zonder vetten
    • Vaatwasmachine bestendig
    Ga naar productpagina
  • Keramisch

    BK Induction Ceramic

    Perfect geschikt voor aardappels!

    • Geschikt voor zeer hoge temperaturen
    • Harde coating: zeer krasbestendig
    • Knapperig resultaat
    Ga naar productpagina
  • Graniet

    BK Granite

    Eigentijdse anti- aanbaklaag perfect geschikt voor ei!

    • Bakken zonder vetten
    • Eigentijds granieten look
    • Geschikt voor de vaatwasmachine
    Ga naar productpagina
  • RVS

    BK Conical Deluxe

    3-PLY, Perfect geschikt voor biefstuk!

    • Unieke reliëfbodem voor perfect aanbraden
    • Levenslang bakplezier
    • Perfect voor bakken op hoge temperatuur
    Ga naar productpagina

Welke temperatuur?

Welke temperatuur?

Gebruik voor een stuk vlees uit de oven een braadslede en kernthermometer. Met de kernthermometer meet je de temperatuur in de kern van je vlees, zo weet je precies of deze gaar is.

Hou de onderstaande kerntemperaturen aan voor de volgende vleessoorten:

  • Lamsrollade

    Lamsrollade

    • Rare: 50-52 °C
    • Medium: 59-63 °C
    • Well done: 67-70 °C
  • Kalkoen

    Kalkoen

    • 70-72 °C
  • Rundvlees / Braadstuk

    Rundvlees / Braadstuk

    • Rare: 50-52 °C
    • Medium: 55-58 °C
    • Well done: 67-70 °C

De BK Keuzehulp

Graag helpen we een handje om de juiste pan te selecteren ons uitgebreide assortiment. De keuzehulp bestaat uit 4 korte vragen en geeft de pan weer welke het beste bij jou past.

Schoonmaken & onderhoud

Laat na gebruik de pan eerst afkoelen. De meeste koekenpannen van BK mogen in de vaatwasmachine gereinigd worden. Echter, voor langer kookplezier van jouw pannen raden wij aan de pan met de hand af te wassen. Ook blijven de stelen lager mooi als je deze met de hand afwast. Heb je een pan met een keramische anti-aanbaklaag? Deze is niet geschikt om schoon te maken in de vaatwasmachine.

Berg je de koekenpannen op in de keukenkast? Gebruik dan panbeschermers tussen de pannen bij het stapelen. Of berg ze op in een beschermhoes of in een overzichtelijk pannenrek. Zo stoten de koekenpannen niet tegen elkaar en beschadig je de anti-aanbaklaag niet.

Inductie

Vaatwasser
geschikt

Keramisch

Handwas
aanbevolen