Boston clams

Over Amerikaanse eetgewoonten bestaan heel wat vooroordelen. We denken spontaan aan fastfood, extra grote porties, weinig groenten en liters frisdrank. Maar de Amerikaanse keuken heeft véél meer in haar mars! Wij nemen je mee naar Boston, een charmante havenstad die gekend is voor haar overheerlijke visgerechten. Onze favoriet: Boston clams. Snel klaar en ontzettend lekker. Jouw ideale keukenmaatje voor dit gerecht? Onze Superior Ceramic collectie!
60 minuten
4 porties

Ingrediënten

  • 800g verse kokkels
  • 1 groene peper
  • 2 handvol platte peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 dl witte wijn
  • sap van 1 citroen

Bereidingswijze

Stap 1
Leg de schelpjes gedurende 30 minuten in koud water en spoel ze vervolgens goed.

Stap 2
Doe een beetje olie in je pan en bak de fijngesneden knoflook en groene peper aan op een middelhoog vuur.

Stap 3
Voeg de kokkels toe samen met de witte wijn en bak op een hoog vuur tot de schelpjes openstaan.

Stap 4
Werk af met de verse platte peterselie en besprenkel met het citroensap. Smakelijk!

Toon meer